Tbilvino Wines ja Georgialainen ilta Purpurissa

        

Georgialainen yhteistyökumppanimme, Tbilvino Wines, vieraili Helsingissä marraskuun alussa. Meillä oli kunnia isännöidä heidän kanssaan georgialaisia pitoja Ravintola Purpurissa. Tbilvinon edustajat, Sofiko Guledani ja Mikehil Kobaladze, johdattelivat meidät muinaisen georgialaisen viininvalmistuksen saloihin. Useita ruoka- ja juomatoimittajia sekä sosiaalisen median vaikuttajia oli mukana illallisella ja me kaikki saimme paljon uusia, mielenkiintoisia näkökulmia. Tiesittekö, että arkeologit ovat jäljittäneet georgialaisen viininvalmistuksen alkaneen jopa 6000 vuotta eKr.? Perinteinen kvevri –menetelmä, jossa käytetään suuria saviruukkuja varastointiin ja fermentointiin, edustaa vain n. 3% maan viinintuotannosta, mutta kansainvälinen kiinnostus perinteisiä viininvalmistustapoja kohtaan on nostanut Georgian takaisin viininvalmistusmaiden kärkikastiin. Georgian ainutlaatuinen ilmasto ja yli 500 rypälelajiketta tarjoavat rajattomasti mahdollisuuksia sekä erikoisempien, että perinteisten viinien valmistukselle.