Old Wolrd Wine Helsinki

AMKA osallistui syyskuun alussa Helsingissä järjestettyihin Old World Wines viinimessuihin. Tapahtuma on viiniammattilaisille suunnattu, ja sen tarkoitus on koota yhteen maahantuojien ravintolavalikoimaa ja vähittäismyynnin helmiä, sekä tarjota kävijälle monipuolinen kattaus markkinoilla olevasta tarjonnasta. Messuja on järjestetty vuodesta 2016 alkaen vuosittain Helsingissä, ja vuonna 2017 myös Jyväskylän Viinimessuilla sekä vuonna 2022 Tampereella.

Näytteilleasettajia on yleensä ollut 10 – 15 ja kävijämäärät ovat vaihdelleet 60 – 120 välillä. Mukana on myös viinintuottajia, jotka etsivät maahantuojaa Suomesta.

Tapahtuma sisälsi vapaamuotoisen tastingin sekä masterclass –luennon. Kävijöiden kommentit tapahtumasta ovat olleet erittäin positiivisia: ”Sopiva määrä tuotteita ja näytteilleasettajia, hyvä valikoima, mahdollisuus keskustella näytteilleasettajien kanssa ja tutustua tuotteisiin perusteellisesti.” Kiitosta on tullut myös siitä, että kyseessä ei ole ns. massatapahtuma vaan enemmänkin ”boutique” -tyyppinen tilaisuus.